Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте!
    Вчера бях пуснал тема за една алфа която видях в мобилето но нищо не се каза за нея даже днес и темата я няма.Поразгледах форума но не намерих нищо като тема свързана с Q tronic-а на алфа.Кажете как се предсавя като здравина, поддръжка, разход, какво се гледа при оглед за да се разбере дали е наред самата ск. кутия.
    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=d55ezb ето я и обявата
    .

Comment

• Здравейте колеги,
      Бях да гледам една 159. Забелязах, че под капака, за десния фар има една червена/оранжева букса, която не беше свързана. Някаква идея за какво е?
      Attached Files
      sigpic
      1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
      2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
      2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Здравейте, продадох 147-цата и сега обикалям за 159-ка. Някой гледал ли е този екземпляр http://www.cars.bg/c1571134 ?

Comment

• Аз съм от Велико Търново и го гледах. Имаше малки забележки отвън от които едната е по маската която представя алфа - имаше откършено парче. Волана беше захабен както и скоростният лост. Под капака не беше лъснато и нямаше никъде течове или масло а двигателя се чуваше добре. Момчето на което е оставен автомобила твърди ,че колата е оставена да се продава а собственика е от Търново известен ключар (ако не се лъжа) ако съм искал повече информация да му се обади и да говоря с него. Твърди също и ,че е много пазена и не са пестени пари за колата.
          Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Мога ли да запитам колко е разликата в консумативите, гражданската и данъка между 1.9 и 2.4. Фрапиращи ли са разликите в цените?

Защото половин литър разлика в горенето не мисля ,че е кой знае какъв проблем.

Comment

• Е, половин литър: 1. http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/alfa-romeo/159-2006

и 2. http://www.spritmonitor.de/en/overvi...=1&powerunit=2

3. http://www.spritmonitor.de/en/overvi...=1&powerunit=2

2.4 двигателя трудно ще го свалиш под 7.4 средно, но все пак на мен миналата година с авио дизела ми даде извънградско 500км (300 магистрала +200 първокласен път, повечето скоростен) 6.4 литра на 100км

Данъка = 110кв*1.30лв*1.5=214'5 лева
              по същото уравнение за 2.4/200 коня е 441 лева(147*2*1.5)
              В различните градове данъка е различен и зависи какво е гласувал общинския съвет...
              Застраховка ГО я платих тази седмица в ЛИнс 196 лева и стотинки, ама при позната и с отстъпка.Миналата година предишният собственик го бяха брулили 272 лева отново в ЛИ...

От тук нататък смяна на масло-повече литри бяха 1- 2 литра

Виж и цените на гумите най-вече-всички казват, че 2.4 не е за 16-ки джанти и гуми...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• 1.9 данъка в Горна Оряховица е 250 лева - 150 гражданска
                2.4 - 350 лева данък - 194 гражданска.
                Освен в обема за маслото в двигателя и гумите?
                Last edited by maxaaa9; d.m.y г., 01:29.

Comment

• В Пазарджик :
                  Данък 2.4 - 464 лв
                  Гражданска - 210 в Армеец.

За гражданската ок .. ма за данъка майка им да ебна !!!
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• И в началото на годината като теглиш чертата колко излиза?

Comment

• Момци, това не е кола за сиромаси, без да искам да обиждам никой. Тази кола си изисква доста грижи и внимание. Отделно ако не си късметлия има няколко компонента които струват майка си и баща си, та сметките невинаги са такива каквито изглеждат. Щом смятате така подробно всичко, то бих ви посъветвал да се насочите към по-евтиния вариант, т.е. 156. Само за първоначалното обслужване си трябват 1000 - 1500лв (ремъци,масла,ролки, дпф и пеперуди, егр и софтуерна намеса), това в случай че няма какво друго да се прави, ако е и нов внос нещата стават трагични.

Пак казвам, не искам да обиждам никой, аз също не мога да си я позволя все още и не ме е срам от това.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Съвсем накратко за разходитте по придобиване на 1.9 JTDM в София:
                        - годишем данък - 216 лв.
                        - гражданска - 180 лв.
                        - данък придобиване + нот. такси едно 150-200 лв. в добрия случай
                        - каско - около 550-600 лв. в зависимост от застрахователната стойност
                        - първоначално обслужване - едни 1500 лв. ( без да се прави нищо по оакчването и допълнителни ремонти)
                        - поне един чифт гуми - поне 800 лв.
                        ...та съвсен грубо, ако няма човек заделени едни 2500 лв. ( защото част от разходите може да се разсрочат) допълнително от покупната цена, по-добре се огледайте за друг автомобил. Но нека не забравяме че може да изскочи нещо допълнително, скъпоструващо - я съдинител с маховик, я окачване.....и тогава
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• и според мен трябва да имаш едно 2-3 к заделени.
                          VW PASSAT 2.0,ASTRA F 1,7D,ALFA 156 2.0TS,C124 16V,GRAND CHEROKE 2.5TD,E124 2.0,W210 2.0,АР 159 1.9 JТDМ

Comment

• Ало-о-о-о ...

Сектантите ... стига плашете момчето...

Гумите действително не са малък разход, а от тази година станаха задължителни й зимните гуми от 1 октомври до 1 април, което си е поне едно 600 лева, ама ако иска причлини зимни гуми 750-800лв.

Останалите работи - ДПФ, вихрови клапи, ЕГР може автомобила да е "опериран".

ДиСтефано = на кмета "майката" му, па и няколкото му "баби" които го смукат ...

Големият майтап е, че имам колега със ФГ 3 и неговата гражданска е 220-230 лв

А Кмета и данъка му увеличи изглежда
                            Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 11:10.
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Не е проблем при покупката при положение ,че в момента има регистрирани 2.4 за 9500 и 10 500 лева. А 1.9 не регистрирана е 8500 запазена. Като я регистрирам и стъпва пак толкова. А като погледнем ,че 2.4 има 2 пъти повече екстри излиза ,че за същите пари или малко отгоре вземаме по голям мотор регистрирана кола с всички екстри.
                              Затова питам разликата на консумативите дали е голяма ,за да си направя сметка. Документите излизат от 1.9 и 2.4 разлика 140 лева.

Comment

• Ами ти сам си отговаряш на въпроса!Аз също си купих регистрирана 2.4 с "оперирани" детски болежки и съм доволен.Оттук нататък зависи какво разбираш под консумативи-носачите според теб не са ли консуматив?
                                Ако ги имаш кинтите скачай на 2.4,че кефа е по-голям,но това удоволствие се заплаща по-скъпо,ама не чак толкова "по"!
                                Аз навремето бях "налазил" и 3.2 бензин,ама като разбрах че 2,4 с добър ремап ще конкурира опелския трошляк се отказах.
                                159 SW 2.4 Jtdm 2007
                                156 TS 1.8 1999
                                Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Working...
                                X